Apple verplicht tot.......

Door zoepersooi op zaterdag 22 december 2012 14:59 - Reacties (23)
Categorie: Apple vs. de rest, Views: 5.467

De uitdaging

Er was mij gevraagd om een draadloos netwerk aan te leggen waar 1 website op bekeken mag worden en de rest moest geblokkeerd worden, dit moest werken op IOS Android en Windows.
De makkelijkste manier bleek opendns.com te zijn.

De uitvoering en de Apple verplichting

Zo gezegd zo gedaan.
Ik heb alles ingesteld Ipad's, Iphone's, Surface RT tab, HTC sensation's en 2 laptops (XP en W7) meegenomen, en dat allemaal testen.
Alles werkte uitstekend behalve de Apple apparaten, vreemd.. misschien omdat het en onbeveiligde internet verbinding was, aangepast ...... geen verschil.

Apple probleem

Wat hebben geprobeerd na een 1 uurtje klieren met de instellingen is om Apple.com niet te blokkeren ... en voila het werkte allemaal.

Wat Apple dus doet is: worden wij geblokkeerd dan werkt je internet niet.
Een beetje raar is dat wel als een bedrijf je kan verplichten om een website te kunnen gebruiken.
Het lijkt mij logisch i.v.m. internet vrijheid dat je zelf zou mogen/moeten kunnen kiezen wat je wilt blokkeren of bekijken???

Volgende: Waarom gedragen mensen zich zo 11-'12 Waarom gedragen mensen zich zo

Reacties


Door Tweakers user mvdnes, zaterdag 22 december 2012 15:10

Volgens mij komt dit vooral omdat een iOS apparaat kijkt of hij internet heeft door een website van apple op te vragen. Is deze niet beschikbaar dan denkt het OS dat er geen verbinding is.

Door Tweakers user analog_, zaterdag 22 december 2012 15:19

discussie + beschrijving wat je moet opvangen&terug geven om het te faken. Simpelste implementatie is apple.com:80/tcp natten naar lokale webserver.

Meerderheid van de comments klopt overigens voor geen meter en zijn wilde gokken.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 22 december 2012 15:22]


Door Tweakers user Cerebral, zaterdag 22 december 2012 15:40

Het is erg makkelijk om te springen naar de conclusie dat Apple je vrijheid in wilt perken, maar dit is puur gedaan voor gebruikersvriendelijkheid. Als je naar een WiFi accesspoint verbindt met een paywall krijg je direct een popup met de inlogpagina. Dat is voor de gebruiker erg gemakkelijk.

Door Tweakers user Jeroenneman, zaterdag 22 december 2012 17:00

b_smulders schreef op zaterdag 22 december 2012 @ 15:40:
Het is erg makkelijk om te springen naar de conclusie dat Apple je vrijheid in wilt perken, maar dit is puur gedaan voor gebruikersvriendelijkheid. Als je naar een WiFi accesspoint verbindt met een paywall krijg je direct een popup met de inlogpagina. Dat is voor de gebruiker erg gemakkelijk.
Bij Android krijg je een notificatie, waarna je als je erop klikt wordt doorgestuurd naar de website...

Door Tweakers user Cerebral, zaterdag 22 december 2012 17:07

Jeroenneman schreef op zaterdag 22 december 2012 @ 17:00:
[...]


Bij Android krijg je een notificatie, waarna je als je erop klikt wordt doorgestuurd naar de website...
Dat is ook een mogelijkheid. Het lijkt me echter handiger om een popup binnen je settings applicatie te krijgen, zo blijf je in de settings applicatie en is het voor de gebruiker logischer en handiger om terug te keren. Als je toch niet wilt verbinden met de applicatie hoef je de popup enkel weg te klikken om zo te kunnen verbinden met een ander accesspoint.

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 22 december 2012 17:33

vreemde constructie, hoe zou een iDevice dan kunnen werken op een intranet ... immers als daar apple.com niet werkt (wat logisch is op een intranet)...

waar ik benieuwd naar ben is wat er gebeurd als je een proxy gebruikt, vraagt het iDevices dan nog steeds naar apple.com immers kun je via dhcp prima een te gebruiken proxy opgeven evenals via dhcp trouwens...

google: proxy.pac en wpad

als ze bij apple ook maar een halve hersencel bevatten zou het via deze wegen wel moeten werken... ook zonder toegang tot apple.com

Door Willem, zaterdag 22 december 2012 17:44

Tja, Apple...Microsoft is 10x erger...Zeker nu alles in 2013 naar FullHD gaat.

Je mag eerder Windows Phone een flop noemen in Nederland. Met Windows Phone 7 is het niet gelukt, en alles wijst er op dat het met Windows Phone 8 ook geen groot succes gaat worden. De Samsung Activ is hier nog niet leverbaar. De Nokia Lumia 920 werd bijna een half jaar geleden aangekondigd: maar mensen mochten er met hun handen niet mee spelen. Nu blijkt waarom: grote sites als TheVerge en Tweakers kraken hem in de hands-on af. Overigens blijkt het ding hier ook nog niet leverbaar. De enige Windows Phone 8 toestellen hier zijn van HTC. Sony is al helemaal niet van plan om een Windows Phone 8 uit te brengen.

Maar het ergste zijn nog de Windows Phone 8-knuppels. Ja, knuppels ja. Er is serieus iets mis met deze fanboys.

- Ze overbelichten maar al te graag de nadelen van Android en overbelichten de voordelen van Windows Phone 8. Andersom doen ze niet (de voordelen van Android en de nadelen van Windows Phone 8 noemen). Niet echt objectief. Dat begon al bij Windows Phone 7: Microsoft zou die dingen rechtstreeks kunnen updaten (een groot voordeel boven Android) - en naar nu blijkt: providers en toestelfabrikanten moeten het ook allemaal doorlopen, daardoor krijg je fragmentatie en vertraging (sommige LGs krijgen bv geen update naar 7.8).

- Als je zegt: de ecosystemen van Apple en Google zijn beter dan roepen ze gelijk "dat ligt aan developers" - ondertussen roepen ze wel Windows Phone 8 vind ik beter want die heeft betere Office ondersteuning. Ja doh. Maar dat ligt dan ook niet aan Apple of Google. Overigens vergeten ze voor het gemak dat Microsoft heeft aangekondigd Office, Skydrive enzo ook voor iPhone en Androids (zij het in beperkte vorm) beschikbaar te maken.

- Of ze zeggen: Windows Phone 8 is net nieuw. Die apps, die komen er wel. Tja, ik heb precies datzelfde liedje gehoord bij Windows Phone 7: maar waar zijn de Instagrams en noem maar op. Ok zeggen ze dan: nu is het anders want nu is het gemakkelijker ivm Windows 8 / RT om het te porten: tja. Dat ken ik ook van Windows Phone 7 i.c.m. Xbox Live games. Nou veel (Xbox Live) games zijn minder geport naar Windows Phone 7.

- Dan het verhaaltje dat veel features in Windows Phone 8 nog ontbreken: dan roepen ze het is nieuw dat komt nog! Luister: ook dat heb ik gehoord bij Windows Phone 7. Maar zelfs in Windows 7.8 (na 7.5) ontbreken nog zaken als een behoorlijk notificatiecentrum, videospeler (geen divx support, zoals op Androids), geen belprofielen (werk, thuis), rotationlock etc.

- Ook roepen Windows Phone 8 gebruikers maar al te graag dat Apple fans in de ban van ex-Apple baas Steve Jobs' reality-distortion field zijn. Lol. Geloof jij het? De Lumia 920, een baksteen, want dat is het objectief echt, wordt aangeprezen alsof Jezus het ding ontworpen heeft. Kennelijk geldt het reality field alleen bij Apple fans, maar kunnen ze niet kritisch naar zichzelf en de Lumia 920 kijken.

- Windows Phone 8 is modern en snel: ja door allerlei 'visual effects' worden de vertragingen (net als bij Windows Phone 7) deels verborgen. Echt snel zijn ze niet (zie de test van Tweakers met de Lumia 920). Moderne dingen als: een goed notificatiecentrum, een goeie digitale personal assistent (Google Now - echt AMAZING of Apple's Sire - ook briljant) ontbreekt, belprofielen ontbreken, veel apps ontbreken, top-of-the-line hardware ontbreekt.

Wie is er in de ban van een reality-distortion field? Windows Phone 8 is een flop - zelfs een equalizer (die je op veel toestellen van Apple / Android wel vindt) ontbreekt. Een killer app (bv Siri/Now) of game ontbreekt. Waar is de Tom Tom? En kom niet aan zetten met Nokia Drive / Bing: die kaarten zijn hopeloos verouderd (ga maar een keer in de trein zitten van Naarden-Bussum naar Almere; de spoorlijn-bocht voor Weesp staat niet op de kaart).

Tot slot nog een voorbeeld van reality-distortion: ja de Live tiles zijn zo leuk en interactief (not: widgets are): in Windows Phone 8 zie je allemaal mensen dat 80% van de tiles de kleinste variant gebruikt - juist ja, dat je dus praktisch geen info ziet - maar alleen het icoon van de app: zijn ze weer terug bij af met de situatie van Apple en Android.

Door willem, maandag 17 december 2012 20:45
"Dan het verhaaltje dat veel features in Windows Phone 8 nog ontbreken: dan roepen ze het is nieuw dat komt nog! "

-- Vergeten: Microsoft heeft 4+ jaar lang kunnen afkijken bij Apple en Google. Apple en Google zijn pioneers zij moesten helemaal zelf alles uitvinden en ontdekken (waarom denk je dat Apple de iPhone rot gepatenteerd heeft - allemaal nieuw ja - anders ook geen patent ivm prior art). 4 jaar lang heb Microsoft dus kunnen afkijken bij Apple en Google: dat maakt iets ontwikkelen 10x simpeler. Apple en Google moesten zelf gaan uitvogelen hoe je het best omgaat met push-notificaties. Microsoft kan het nu gewoon afkijken en een beetje herbouwen zonder vanaf 0 te beginnen. Dus super slecht dat veel zaken ontbreken!!

Dus reality-distortion again: ga niet lopen zeggen bij Apple en Android ontbraken in het begin ook veel zaken. DIe vergelijking slaat nergens op - aangezien zij dus op nul moesten beginnen en Microsoft al 4+ jaar heeft kunnen afkijken (en dus niet op nul begon - en ga niet lopen lullen dat ze op e.e.a. toch op nul gestart zijn - dan wijs ik je graag op Windows Mobile).

En de laatste die ik nog was vergeten: je betaalde voor de Lumia 800 (en nu de 920) de hoofdprijs - terwijl de hardware niet bij die prijs klopte (de rest zit al op de duurdere quadcores - terwijl zij de restantjes die op de schappen van dualcores liggen).


Oh ja en dan vergeet ik nog de gasten die roepen: ik ben overgestapt naar Windows Phone 8 en ik vind het geweldig !! echt veel beter dan Android...

En dan vraag je verder: komen ze van een crappy Galaxy Ace Android 2.3 vandaan. Ja, dan is het natuurlijk een geweldige overstap - dat zou het ook zijn als je naar een Nexus 4 of iPhone 5 ging. Geen eerlijke vergelijking dus!

Terwijl je alle Windows Phone 8 gebruikers die van Windows Phone 7.5/8 vandaan komen teleurgesteld zeggen: ik had eigenlijk toch wel meer verandering verwacht, valt een beetje tegen. Er is niet veel anders"

Door willem, zaterdag 22 december 2012 17:47

Oh ja en grappig de Windows Phone gebruikers die roepen dat 50% van de Android toestellen nog op Android 2.3 draaien. Nou in 2013 draait 50% van de Windows Phone gebruikers ook nog 7.5/7.8 omdat ze geen update krijgen naar versie 8 ! Paf! Oh ja - en nog steeds worden toestellen met Windows Phone 7.x verkocht (Lumia 800 enzo) ! Ja zeggen ze dan: de hardware kan het niet aan, nou dat geldt ook bij Android 4.0 die voor multi-core is ! hahahah noobs.

Door Tweakers user wheez50, zaterdag 22 december 2012 17:48

Voor zover ik het begrijp: Je Idinges kijkt of er een (web)server op een bepaald adres zit en zo ja, doet het internet het. Zo nee, niet. In openDNS, redirect alles naar die website in plaats van alles te droppen.

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 22 december 2012 17:54

Willem, noem eens 1 bedrijf dat de nadelen van zijn eigen producten zal adverteren? Zie je op de Apple site de voordelen van Android tov Apple ergens bijvoorbeeld?

Het moge duidelijk zijn dat je comment 1 grote rant is van iemand die MS en WP echt haat. Er staan dingen in die echt nergens op slaan.

Door Tweakers user bullitkatcher, zaterdag 22 december 2012 18:08

@Willem: Wat heeft jouw betoog (wat vooral over dezelfde paar punten gaat en een eigen reactie quote waardoor je jezelf erg vaak herhaald) in gods naam te maken met deze blogpost? Voor zover ik het kan zien gaat deze post over dat apple je verbied om apple.com te blokkeren in een willekeurig netwerk. Het gaat hier niet over fanboys, maar over het feit dat apple een apart regeltje heeft om verbinding te maken met een netwerk (lees: internet). Niks meer, niks minder.

Als je zo graag Windows Phone af wilt branden moet je het zelf weten, maar doe het dan wel in de juiste context en met een fatsoenlijk betoog.

Door Tweakers user justahuman, zaterdag 22 december 2012 21:28

met dns is dit niet de beste manier om te doen gezien mensen dit gewoon zelf kunnen aan passen. Het beste is om een een router te nemen en daar de default route te droppen en handmatig het ip van de site toevoegen. hierdoor word deze alleen doorgelaten en de rest kan je naar localhost routeren bv als die wel werkend moeten zijn.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 23 december 2012 08:41

Er bestaat hiervoor voldoende speciale software die net bedoeld is om je af te leiden naar een paywall. Plaats de enige toegestane site op de locatie van die paywall en je bent vertrokken.

Door Tweakers user BeefHazard, maandag 24 december 2012 00:51

Willem: Ben je boos jongen? Wil je een antwoord op je vragen hebben?

Door Tweakers user ToFast, maandag 24 december 2012 01:03

@willem hilarisch ventje. Moet dat nou, onzinnig tijdverdrijf noem ik dat. Ik zal ook nooit een Windows 7-8 telefoon nemen, maar dat terzijde... Pff jij dacht zeker echt dat de wereld verging en moest wat opgekropte woede kwijt. Ik zeg: in de prullenbak met je betoog, ohnee beter nog shift delete om onder het Windows geneutel te blijven...

[Reactie gewijzigd op maandag 24 december 2012 01:04]


Door Tweakers user i-chat, maandag 24 december 2012 01:33

BeefHazard schreef op maandag 24 december 2012 @ 00:51:
Willem: Ben je boos jongen? Wil je een antwoord op je vragen hebben?
jij moet echt blij zijn dat er geen karma te verdelen is binne tweakblogs want DIT is echt te zielig voor woorden,

neej ik ben het ook niet eens mijn zijn manier van posten, en ja het is nogal oftopic en lijkt er op dat het alleeen om windows bashing ging. maar dan nog.... iemand vergelijken met een geesteszieke? dat is echt geen stijl...

zelfde geld voor tofast, hoe zielig moet je zijn om hem persoonlijk aan te vallen in plaats van zijn betoogje met argumenten weg te vagen, zo moeilijk is dat niet eens want heel erg veel niveau zit er niet in... om het dan ook de man te spelen is zielig zwak en tweakers.net onwaardig... (en dan houd ik het nog beperkt)...

[Reactie gewijzigd op maandag 24 december 2012 01:35]


Door Tweakers user 3DDude, maandag 24 december 2012 03:05

i-chat schreef op maandag 24 december 2012 @ 01:33:
[...]


jij moet echt blij zijn dat er geen karma te verdelen is binne tweakblogs want DIT is echt te zielig voor woorden,

neej ik ben het ook niet eens mijn zijn manier van posten, en ja het is nogal oftopic en lijkt er op dat het alleeen om windows bashing ging. maar dan nog.... iemand vergelijken met een geesteszieke? dat is echt geen stijl...

zelfde geld voor tofast, hoe zielig moet je zijn om hem persoonlijk aan te vallen in plaats van zijn betoogje met argumenten weg te vagen, zo moeilijk is dat niet eens want heel erg veel niveau zit er niet in... om het dan ook de man te spelen is zielig zwak en tweakers.net onwaardig... (en dan houd ik het nog beperkt)...
Hmm dat is jouw mening.
Gewoon niet teveel op in gaan, was maar een grapje, overigens vond ik hem wel grappig :P

Het betoog van Willem sloeg dan ook nergens op, dus laat hem z'n eigen anti-windows phone blog of topic daarvoor maken. Daar komt bij dat zijn betoog belachelijk lang was, ga dat allemaal niet lezen hoor..


Ontopic:
Wat betreft het Appel netwerk dat blijkbaar niet werkt als apple.com neit werkt. WTF goed dat je het zegt en ik dat dus weet voor als ik in de toekomst ook zoiets wil fixen.
Dus bedankt voor je blog-post :)

Door Tweakers user KirovAir, maandag 24 december 2012 10:40

Jezus Willem, hoe willekeurig wil je een rant hebben? :')
Moest alleen heel hard lachen om je betoog.

Door blOrf, dinsdag 25 december 2012 19:22

Vreemde zaak, nog nooit van gehoord. Dus op een apple zonder internet kan je ook geen webpagina's bekijken, of werkt offline weer wel?
Anyway, het moet zijn te omzeilen. OSX vind het blijkbaar nodig om ongemerkt die controle te doen.
test: wat gebeurt er als je apple.com doorlust naar 127.0.0.1 in het hosts bestand?
(http://apple.stackexchang...l-to-different-ip-address)

Door Tweakers user Rey Nemaattori, vrijdag 28 december 2012 11:01

b_smulders schreef op zaterdag 22 december 2012 @ 15:40:
Het is erg makkelijk om te springen naar de conclusie dat Apple je vrijheid in wilt perken, maar dit is puur gedaan voor gebruikersvriendelijkheid. Als je naar een WiFi accesspoint verbindt met een paywall krijg je direct een popup met de inlogpagina. Dat is voor de gebruiker erg gemakkelijk.
Dat deden mijn Android en Windows Mobile HTC ook, maar dan zonder je internet eruit te trekken als om whatever reason apple.com eruit ligt? Je krijgt gwn een notificatie dat je moet inloggen op de wifi en als je erop klikt trekt ie een browser open...

Door Nyasha, maandag 19 augustus 2013 19:23

This is way better than a brick & mortar esmetlishtanb.

Door Tweakers user zoepersooi, maandag 19 augustus 2013 19:37

I dont what you mean nyasha?

Door senior life insurance, woensdag 28 augustus 2013 00:56

you people may not believe at all but i can and will tell you that between heaven and earth are things beyond the reach of ordinary man and women.you people do not know what knowledge is and you would not gain any knowledge if its not by some devine revelation.is this the book of the devil maybe but it sure as hell is not for ordinary folks like you people to read, you could not handle it any one of you, before you open the book of the devil you better make sure your in a right pad with GOD Jehova.

Reageren is niet meer mogelijk