Apple verplicht tot.......

Door zoepersooi op zaterdag 22 december 2012 14:59 - Reacties (23)
Categorie: Apple vs. de rest, Views: 5.504

De uitdaging

Er was mij gevraagd om een draadloos netwerk aan te leggen waar 1 website op bekeken mag worden en de rest moest geblokkeerd worden, dit moest werken op IOS Android en Windows.
De makkelijkste manier bleek opendns.com te zijn.

De uitvoering en de Apple verplichting

Zo gezegd zo gedaan.
Ik heb alles ingesteld Ipad's, Iphone's, Surface RT tab, HTC sensation's en 2 laptops (XP en W7) meegenomen, en dat allemaal testen.
Alles werkte uitstekend behalve de Apple apparaten, vreemd.. misschien omdat het en onbeveiligde internet verbinding was, aangepast ...... geen verschil.

Apple probleem

Wat hebben geprobeerd na een 1 uurtje klieren met de instellingen is om Apple.com niet te blokkeren ... en voila het werkte allemaal.

Wat Apple dus doet is: worden wij geblokkeerd dan werkt je internet niet.
Een beetje raar is dat wel als een bedrijf je kan verplichten om een website te kunnen gebruiken.
Het lijkt mij logisch i.v.m. internet vrijheid dat je zelf zou mogen/moeten kunnen kiezen wat je wilt blokkeren of bekijken???

Waarom gedragen mensen zich zo

Door zoepersooi op maandag 19 november 2012 15:11 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 5.111

Mijn eerste frustratie die ik graag een keer kwijt wil

Apple, ja heelveel mensen zullen hierbij zuchten denken daar heb je nog zo'n flammer, ik wil graag zeggen dat ik dat niet ben.

Op verschillenden fora merk je heel gauw dat er mensen zijn die zweren bij Apple of Samsung etc. etc. Hier is niks mis mee zolang ze maar geen ruzie gaan maken.
Er zijn zoveel mensen die zonder een product gebruikt te hebben van een bepaalde fabrikant, er fel tegen zijn, mijn eerste reactie op dit soort dingen is waarom?
In mijn mening is het zo dat als je ervaring hebt met 2 verschillende producten, dat je dan pas kan zeggen dat een product beter voor jou!! geschikt is, een ander persoon had voor het andere product gekozen.
En wat zo jammer is is dat je dit vooral terugziet in het Apple vs de rest "gevecht".

Apple vs de rest mijn mening in dit "gevecht"

Vanwege mijn werk heb ik ervaring met zowel Windows en de bijbehorende hardware producenten, alswel Apple en bijbehorende volgers.
Doordat ik alle 2 de besturingssystemen ken en voldoiende tijd heb gehad om ze te kunnen vergelijken, is mijn keuze toch voor windows gegaan.
De reden waarojm ik eigenlijk voor een windows machine heb gekozen is omdat het met windows mogelijk is op een normale manier zonder problemen je hardware kan vervangen.
Nog zo'n voordeel is dat meerendeel van de machines nog op windows draait, ik zal niet ontkennen dat met meerendeel van de machines ook problemen zijn, problemen die je veel minder tegen komt bij een apple product.
Ikzelf vind het leuk om problemen op te lossen, en mezelf iedere keer weer een klopje op mijn schouder te kunnen geef met goed gedaan het is je weer gelukt.
Maar als je je machine goed onderhoudt heb je een stuk minder problemen iets wat de meeste "normale" mensen niet kunnen, gelukkig want anders had ik geen werk meer gehad.

Maar aangezien het hier ook deels over Apple gaat:
Ja Apple, Apple is een erg gesloten (eco)systeem, de synchronisatie mogelijkheden zijn uitstekend als het werkt dan blijft het ook prima werken, dit gaat alleen op als al je tech spullen van apple zijn.
De producten vinden de meeste mensen mooi vormgegeven, ik vind het zelf allemaal wat saai en grijs, maar over smaak valt niet te twisten.

Apple heeft mooie producten, mijn vader zegt altijd frankijk is mooi het is alleen jammer dat er zoveel fransen wonen, ik denk precies zo maar dan over Apple het heeft mooie producten alleen die fanatieke volgers die alleen Apple fijn vinden en der rest nog nooit hebben aangeraakt zijn jammer.


Tot slot

Ik zeg het nogmaals, als mensen iets niet kennen moet ze er ook gen mening over vormen want dat is jammer, wat nog jammerder is is dat er daardoor zo'n gevecht onstaat tussen het een en de ander.
Dat het gevecht is ontstaan is jammer maar wat ook jammer is is dat mensen er niet mee op kunnen houden.

Ik vind dat als mensen een mening vormen over 2 dingen die ze alle 2 goed kennen en zich niet mee laten slepen door de rest van de kuddedieren(fanatiekelingen) dat die knap bezig en dat ook moeten blijven doen.